Kronologija testiranja djece u Italiji

Pismo jedne mame iz regije Lombardija u Italiji.

Ne pristaj na testiranja! Pogledaj gdje to vodi! Zaustavi se na vrijeme!

KRONOLOGIJA TESTIRANJA I CIJEPLJENJA DJECE U ITALIJI!!
Ovdje su odobrili cjepivo za djecu iznad 12 godina u 6.mjesecu, ali je bilo na dobrovoljnoj bazi, činilo se bez pressinga. Medjutim, kada smo se vratili svi s ljetovanja odmah na početku 9.mjeseca odredili su da i djeca iznad 12 moraju imati green pass, što je značilo da bez cjepiva ili testa nisi mogao ni na sport, ni u restoran ni u kafić, ali je to još bio obični green pass pa si mogao raditi rapidne testove o svom trošku svakih 48 sati, cijena je bila 15 eura test plus 5 eura privremeni green pass.

Od 11. mjeseca su odobrili cjepivo za djecu od 3 do 12, to je jos uvijek na dobrovoljnoj bazi i djeca u toj dobi nemaju obvezu propusnica.
Zatim su, isto od 11. mjeseca, uveli super green pass, što je značilo da na određena mjesta više ne možeš samo sa testiranjem, morao si biti ili cijepljen s dvije doze ili imati preboljenje ne duže od 6 mjeseci.
Tako da se djeca nisu više mogla niti testirati pa ići na sport. Samo cijepljeni ili preboljeli uopće mogu trenirati ili ići u kafić, restoran, igraonicu ili kino.

U škole su uveli pravilo da ako na testiranju imaju jednog pozitivnog u razredu nastavljaju ići u školu svi sa FFP2 maskama, čak se i za vrijeme tjelesnog maska ne skida, a za napiti se vode moraju pitati dopuštenje i ponijeti bočicu na hodnik da bi se napili.
S dva pozitivna u razredu, nastavljaju ići samo cijepljeni, necijepljeni moraju 10 dana u karantenu i imaju online nastavu.
S tri pozitivna cijeli razred prelazi na online.
Zbog ovako rigoroznog pristupa velika većina djece iznad 12 godina je već cijepljena.

Naravno tu je potpuno zgaženo pravo na privatnost medicinskih podataka i odobrena je diskriminacija djece.

Svakih nekoliko dana su mjenjali pravila i zadnje što imam je uputa na 36 stanica!!!!

Talijane su udarili gdje najviše boli. Odrasle su ucijenili sa poslom i restoranima, mlade sa sportom, diskotekama, javnim prijevozom, bibliotekama…da su započeli sa besplatnim testiranje u školama ne bi postigli ovu procijepljenost nikada u tako kratkom roku.

Roditelji bez super green passa ne mogu ući u školu ni u vrtić po svoje dijete, ne mogu ući potpisati bilo koji dokument, ništa.
Dosta mojih prijateljica mi je napravilo pisano dopuštenje da u njihovo ime predignem neki dokument ili preuzmem dijete recimo ako mora izaći ranije iz škole.

Maska je djeci obvezna i u školi i vani, znači samo je u kući smiju skinuti. Ukinuto je obvezno držanje maski na otvorenom tek prije 5 dana.

U 12. mjesecu uvode obvezu treće doze, ako je prošlo više od 120 dana od druge doze morao si primiti treću ili ti se poništava propusnica.
Tko je znači i od djece pohitao prvi cijepiti se, već mu je isteklo 120 dana i računali su ih kao necijepljene koji moraju primiti booster.
Roditelji su u panici zvali da bi prijavili djecu za treću dozu.

Ovdje je uvijek bilo na snazi da nakon bolesti ili samo kao kontakt, ako si bio u karanteni, moraš nakon 10 dana karantene napraviti dodatno kontrolni test i samo ako je negativan moraš čekati još da ti stigne dokument da si slobodan i možeš se vratiti u društvo.
To mi je strašno.

Jako puno djece bude i 10. dan pozitivno pa im se odmah doda još 10 dana karantene.
Karantene bez prestanka, a djeca najčešće potpuno zdrava.

Uvedeno je iza Nove godine obavezno cijepljenje za ljude preko 50 godina, kojima su dali mjesec dana vremena da se procijepe.
Obavezna im je i treća doza.

Uvedena je u 12.mjesecu i obveza super green passa za autobuse, metro i vlakove tako da srednjoškolci nisu više mogli u školu ako ih roditelj ne odbaci s autom, a isto tako i onaj tko i na posao mora sa javnim prijevozom.
To je prisililo jako puno roditelja da cijepe djecu. Na svu sreću dosta ih je u ovom periodu preboljelo pa su dobili propusnice od 6 mjeseci.

Eto toliko od demokracije ovdje. Ne uvodi se za sada testiranje po školama kao u Hrvatskoj, a i ti brzi testovi su se pokazali potpuno nepouzdani, pogotovo za omikron.

Strašno je koliko je djece patilo jer nije moglo poslije škole s ekipom u mcdonald’s, na dječje rođendane ili u bilo koji zatvoreni prostor.
Plakali su roditeljima da ih cijepe samo da mogu živjeti kao ostali vršnjaci.
Ili što nisu mogli na sport kao moj sin. Koliko ih sada kad može, ne želi uopće skinuti masku.
Ima ih puno na ulici sa FFP2 maskom i još kirurška poviše.

Kažu da je s trećom dozom green pass vječan! … Ne da će ga ukinuti, nego ostaje znači kao sredstvo za kontrolu i dalje.
Vječan do 4. doze u 9.mjesecu prepostavljam, a iza toga će sigurno doći nešto drugo.

Moram prenijeti izjavu jedne mame od prijateljice mog sina: “Najviše mrzim one no-vax koji su sada preboljeli i mogu slobodno šetati kao i mi koji smo preuzeli rizik i cijepili se, njima bi zabola dva prsta u oči…”
Eto, to smatram največom bolešću.
Nadam se da će se ljudi uspjeti oporaviti od svega ovoga.