Maske su štetne za zdravlje

Sustavnim pregledom 2168 studija koje su se bavile štetnim učincima nošenja maski tijekom pandemije COVID-19 utvrđeno je da je praksa nošenja maski dovela do negativnih zdravstvenih posljedica, uključujući svrbež, glavobolje i ograničenje kisika.

“Pronašli smo značajne učinke i kod medicinskih kirurških i kod N95 maski, s većim učincima kod N95 maski”, navodi se u studiji, objavljenom u “Frontiers in Public Health” 5. travnja. Meta-analiza više studija pokazala je da je glavobolja “najčešći simptom” među nositeljima maski, s prevalencijom od 62 posto za opću upotrebu maske i do 70 posto kada se koriste maske N95. Kratkoća daha uočena je kod 33 posto za opću upotrebu maske i 37 posto među korisnicima N95.

“Maske su ometale unos O2 i otpuštanje CO2 i kompromitirale respiratornu kompenzaciju”, navodi se u studiji. “Iako je procijenjeno trajanje nošenja kraće od dnevne/produljene uporabe, rezultati neovisno potvrđuju sindrom iscrpljenosti izazvan maskom (MIES) i fizio-metaboličke disfunkcije. MIES može imati dugoročne kliničke posljedice, posebno za ranjive skupine.“

U recenziji je također navedeno da je nekoliko simptoma povezanih s nošenjem maski možda pogrešno protumačeno kao simptomi duge bolesti COVID-19. “U svakom slučaju, mogući MIES u suprotnosti je s definicijom zdravlja SZO-a”, navodi se u studiji, pozivajući se na Svjetsku zdravstvenu organizaciju.

U studiji se predlaže da se nuspojave maski za lice procijene na temelju analize rizika i koristi nakon uzimanja u obzir njihove učinkovitosti protiv prijenosa virusa. Ako nema “snažnih empirijskih dokaza” koji pokazuju učinkovitost maski, studija je preporučila da nošenje maski ne bi trebalo biti obvezno, “a kamoli regulirano zakonom”.

Nakon što je nedavno u Cochraine Library objavljeno da „maske čine malu ili nikakvu razliku po pitanju sprječavanja corona virusa“, sad smo došli i do znanstveno potvrđenih činjenica koje jasno govore ono što se moglo i zdravorazumski zaključiti – a to je da je nošenje maski zapravo štetno za ljudsko zdravlje. Maske su, osim testa poslušnosti, globalističkim psihopatama i njihovim izvršiteljima takozvanim javnozdravstvenim „stručnjacima“ poslužile kao odlično sredstvo za razboljevanje ljudi. Što više bolesnih, uplašenih i izluđenih ljudi – to više cvjeta biznis farma kartelu!

Izvor: https://www.theepochtimes.com/health/masks-cause-headaches-itching-and-lower-oxygen-intake-study_5181866.html?src_src=goodeveningnoe&src_cmp=gv-2023-04-10&est=qWUaJN4hMNOXzJh1jxJ%2F0nl5ElsGrChZ9FVsoQWc34WDjq%2F6hKV6K6970DAcopvQQTXqpi6ki4YQbjA%3D

Link na studiju:
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpubh.2023.1125150/full