novi soj covida

Novi soj covida – Znanstvenici dižu uzbunu, pozivaju na povratak maski: ‘Pogledajte bolnice‘

Novi soj covida? – Strah od ponovnog izbijanja Covida jača nakon otkrića nove varijante za koju znanstvenici smatraju da je ‘prava stvar‘, piše Daily mail.
Znanstvenici su već pozvali na povratak maski za lice zbog novog soja covida koji tek treba biti službeno imenovan, no za sada je nazvan BA.6.
Drugi pak upozoravaju da je prerano za paniku i tvrde da ograničenja iz razdoblja pandemije neće biti potrebna.
Stope hospitalizacije zbog covida već počinju rasti, što izaziva zabrinutost od mogućnosti novog vala.

Porast infekcija prati dolazak nove varijante (novi soj covida) nazvane Eris, koja je već jedan od sedam novih slučajeva koronavirusa u Velikoj Britaniji, kažu tamošnji zdravstveni čelnici.
Stručnjaci tvrde da su loše vrijeme i ‘Barbenheimer efekt‘, koji se odnosi na filmove ‘Barbie‘ i ‘Oppenheimer‘ također mogli pridonijeti porastu infekcija te slabljenju imuniteta.

Za sada nema znakova da novootkrivena varijanta predstavlja veću opasnost od onih do sada poznatih, uključujući i varijantu omikron.
Kasnije tijekom ove godine će u Velikoj Britaniji starijima od 65 i osjetljivim skupinama biti ponuđena dodatna cjepiva.

Luđaci ponovno kreću, paralelno rade na podgrijavanju covid plandemije i na novoj „bolesti x“, koja još ne postoji, ali se zato već rade cjepiva. Hrvatska je u zadnjih par mjeseci naručila novih cca 600.000 doza cjepiva – možda su to već spasonosni pripravci za bolest x?

Izvor: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/znanstvenici-dizu-uzbunu-zbog-novog-soja-covida-pozivaju-na-povratak-maski-pogledajte-bolnice-15365303