fra mario knezović

Novo nenormalno – fra Mario Knezović

Donosimo izvrsnu emisiju „O, tempora!“ s Laudato TV u kojoj je 27.09.2022. gostovao fra Mario Knezović, župnik u Župi sv. Petra i Pavla u Kočerinu u BiH, novinar, društveni analitičar i publicist.

U emisiji se razgovaralo o psihološkom i duhovnom stanju hrvatskoga društva u vremenu korone, kao i medijski utjecaj na stvaranje histerije i podjela.
S obzirom da agendaški plandemičari kreću ponovno s istom skriptom, ova emisija je i više nego aktualna, iako je snimljena prije godinu dana.

Fra Mario Knezović na izrazito elokventan i jednostavan način raskrinkava teror koji je nad nama proveden u zadnje tri godine, te jasno naznačava tko je teror nalagao i provodio. Kaže da smo bili, a očigledno smo i sada, u ideološkom i vrijednosnom ratu. Mediji su konstatno proizvodili mržnju i strah te su unijeli, sad se vidi, trajni razdor među ljudima. Zbog podjele na cijepljene i necijepljene, koje si danonoćno propagirali vlada i mediji, razdor i mržnja je ušla u sve pore društva i to još nije zacijelilo. A pitanje je, hoće li ikad, jer sad opet kreću sve ispočetka.

Retorika mržnje je u svim zemljama, pa tako i u našoj, krenula iz samog političkog vrha, praktično je vlada ozakonila i poticala govor mržnje.
Od onoga trenutka kad je AP upirao prstima u predstavnike medija (postoji snimka) i „objasnio“ im kako i što smiju objavljivati, otada mediji nisu objavili niti jednu istinitu informaciju vezano za covid, pandemiju i cjepiva. Sad se ista metoda primijenjuje i na takozvane klimatske promjene. Gotovo sve je laž i dezinformacija.

Fra Mario govori i o ponašanju Crkve, koja se „nije snašla“ u toj situaciji. Zabrana mise se nije smjela dogoditi. Nakon objave Hrvatske biskupske konferencije koja se založila za slobodu savjesti i mogućnost izbora, te da covid potvrde ne smiju biti uvjet za posao, pritisci su došli od samog političkog vrha.

Prilično je jasno da se nikad nije radilo o zdravstvenom pitanju, niti da je ijednoj državnoj instituciji i psihopatima i mediokritetima koji tamo rade, stalo do našeg zdravlja i blagostanja.

Pitanje je koliko je ljudi shvatilo što nas je pregazilo zadnje tri godine i hoćemo li dopustiti da agendaši sve sad opet ponove?