Problematična anketa

Problematična anketa – Već smo prije pisali o zabranjenom predavanju u Zadru, koje je uzburkalo službene dogmatske strukture. Strukture su promptno reagirale nabacujući se drvljem i kamenjem na autore spomenute ankete kao i na rezultate ankete. Čak je uposlen i dežurni plaćenik fizičar koji nema pojma o cjepivu, ali zna da je sigurno kao pijenje vode.

Profesorica Deniza Marasović se u ovom videu očituje na brzopotezno ograđivanje Hrvatskog logopedskog društva te ih zapravo poziva na suradnju i na daljnje temeljito istraživanje rezultata koje je anketa pokazala. Anketa ne dokazuje uzročno-posljedičnu vezu, ali pokazuje da postoje faktori koje je potrebno bolje istražiti. Sudeći prema reakciji institucionalnih struktura, očito je da ih je anketa uzdrmala, i da je anketa dotaknula i potaknula zabranjene teme.

Profesorica Deniza je pročitala dodatne izjave roditelja koji su sudjelovali u anketi. Izjave su realne i jako su potresne, tjeraju vam suze na oči. Napokon da netko od struke uvažava mišljenje roditelja i da im ne odmahuje rukom i proglašava ih ludim i da su si umislili.

Slušajući te izjave, ne možete ne pomisliti – što se to događa liječnicima, a posebice pedijatrima da se pretvore u bezdušne ljušture bez imalo empatije?

Izvor:
https://www.facebook.com/share/v/8oGA8qRDC3VFMc3Y/