WHO kanal za prodaju proizvoda svojih financijera

Dr. David Bell je znanstvenik i javnozdravstveni stručnjak s dugogodišnjom međunarodnom karijerom. Jako dobro poznaje ustroj Svjetske zdravstvene organizacije jer je dugo godina radio za WHO.

U ovom videu pojašnjava kako su se uloga i financiranje Svjetske zdravstvene organizacije promijenili u zadnjih 20-tak godina. U početku je WHO bio organizacija koja je bila usmjerena na zajednicu, te su doista pomagali zemljama u pitanjima javnog zdravlja. Tada su bili financirani od zemalja članica, što se nazivalo osnovno financiranje. No, zadnjih 20-tak godina se to promijenilo na dva načina.

Uvedeno je takozvano namjensko financiranje, što znači da financijer odlučuje koji će se projekt financirati s tim novcem i koji se cilj treba postići. WHO prima 75% sredstava u sklopu namjenskog financiranja. Dvije zemlje tu vode glavnu ulogu, Njemačka i SAD, koje su ujedno i najveći investitori u cjepiva i lijekove.

Također je u WHO ušao potpuno privatni novac, otprilike 20 do 25% sredstava je od privatnih financijera, koji su naravno zainteresirani za profit i prodaju svojih medicinskih proizvoda.

Tako smo došli do toga da je WHO postao kanal za prodaju proizvoda svojih financijera. Usredotočeni su na distribuciju cjepiva, to im je postao glavni biznis.

Uvođenjem novog pandemijskog ugovora i izmjenama IHR-a, uvest će se trajni i kontinuirani način upravljanja zdravljem koji će biti obavezan za sve zemlje članice, što u prijevodu znači svako malo nove pandemije i svakih 100 dana novo cjepivo. Pa tko preživi, preživi.

#ExitWHO
#NapustimoWHO

Izvor:
https://t.me/andrijaklaric/25840